Tarief & FAQ


Hier vindt u een uitgebreid overzicht van vragen die mij door de jaren heen door opdrachtgevers zijn gesteld. Wellicht staat uw vraag er ook bij.

Zo niet, dan kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Tarieven

Speelkosten

Het basisoptreden is een tweeuuroptreden van €375. Dit optreden valt altijd binnen twee klokuren  (bv van 19.00-21.00) en heeft 100 speelminuten en 20 minuten pauze.
Extra speeluren van steeds 50 minuten kosten à €100. Dus een drieuuroptreden kost dus €475 enz.

Een éénuuroptreden met 50 speelminuten kan ook, en die kost €300. Dit is relatief onvoordelig, omdat ik ook voor korte optredens dezelfde voorbereidingstijd kwijt ben, nog los van het reizen.

Let op: Als mijn agenda dat toelaat, kunt u tijdens uw feest nog tijd bijboeken, zelfs in blokjes van 10 minuten muziek à €20.

Reiskosten
De reiskosten zijn 25ct per kilometer vanuit Nijmegen. Voorbeeld: Arnhem: €10; Den Bosch €20; Venlo/Apeldoorn €30; Utrecht €40, Rotterdam/Zwolle €50.

Al de bovenstaande prijzen zijn inclusief 9% btw.

BTW-verhoging in 2026: De nieuwe regering wil de btw op troubadouroptredens verhogen van 9% naar 21%. Het lijkt ver weg en er kan nog veel gebeuren waardoor dit niet doorgaat. Maar mocht u mij voor dat jaar willen boeken dan factureer ik u het btw-percentage dat op het moment van optreden geldt. Excuses voor dit ongemak!

Geluidsinstallatie
Het optreden kan zowel versterkt als onversterkt. Ik ben sowieso altijd mobiel omdat ik met zendertjes werk. Mijn installatie neem ik gratis mee. U mag deze in de pauze ook zelf gebruiken voor speeches, of voor het afspelen van uw Spotifylijst via Bluetooth.

Korting op speelkosten voor zorginstellingen.

Ik heb in de loop der jaren een heel uiteenlopend repertoire opgebouwd voor optredens in de zorg. Mijn aanpak en de liedjeskeuze pas ik volledig aan op de bewoners. Ik neem ook altijd een te kopiëren brochure mee met de titels van keuzeliedjes. De vaak heel persoonlijke verzoekjes zijn ontzettend dankbaar om te spelen.

Als iemand niet naar het optreden in de huiskamer of zaal kan komen, loop ik na afloop graag even mee voor een serenade aan het bed.

De vaste prijs van een zorgoptreden van 1,5 uur is €250. De reiskosten zijn 25ct. retour vanaf de Visotterstraat in Nijmegen. Dit is inclusief 9% btw. btw. Ik speel dan 1,5 uur aan één stuk, of met een korte pauze tussendoor.

Let op: Deze aanbieding geldt uitsluitend voor de bewonders van zorginstellingen.
 

FAQ - Frequently Asked Questions


Hoe gaat het boeken precies in zijn werk?
Als ik uw mailtje heb ontvangen en beschikbaar ben, kunt u mij boeken of een optie nemen. Deze optie kan ik vasthouden totdat er bij mij een nieuwe aanvraag voor hetzelfde tijdstip binnenkomt. U heeft dan nog 2 dagen om te beslissen.

Wat heb je nodig bij een optreden?
Een parkeerplaats, eventueel een stopcontact en af en toe een glas water.

Stel dat je ziek wordt?
Afzeggen wegens ziekte is in bijna 30 jaar gelukkig maar twee keer voorgekomen, maar dat bewijst dat het kàn gebeuren. In dat geval doe ik er alles aan om ervoor te zorgen dat u tegen een vergelijkbare prijs een goede vervanger krijgt. Mocht u daarin geen interesse hebben dan betaalt u vanzelfsprekend niets. Zie ook hieronder:

Stel dat wij moeten annuleren.
Bij annuleringen van uw kant factureer ik niets. Wel ga ik ervan uit dat u me de annulering zo snel mogelijk doorgeeft, zodat ik mijn agenda weer kan openhouden voor andere aanvragen.

Studeer je ons lievelingslied in?
Zoveel mensen met zoveel smaken! Dat ene liedje dat een heel speciale betekenis voor iemand heeft. Ik heb zo'n liedje ook,  best een aantal zelfs. Hoe graag ik het al mijn opdrachtgevers ook gun om hun favoriete lied te spelen: Als hij niet op mijn lijst staat gaat het niet lukken. Dat is geen onwil: het uit het hoofd instuderen van een lied op professioneel niveau kost heel erg veel tijd. Zeker de teksten! Ik wil er ook geen extra geld voor vragen. Gelukkig wordt het eigenlijk altijd opgelost door het lied te laten horen via Spotify.

Speel je ook gezellige meezingers en muziek om op te dansen? In de filmpjes is dat niet heel zichtbaar.
Een begrijpelijke vraag. En ja hoor, op bijna alle optredens wordt gezellig meegezongen en gedanst!! In de filmpjes ziet u dat niet echt terug omdat ik de privacy van mijn opdrachtgevers en hun gasten respecteer. Bij de referenties op deze website kunt u de dans- en meezingervaringen van opdrachtgevers lezen die u voorgingen. De filmpjes zijn vooral bedoeld om te horen hoe ik live klink, en om te zien hoe ik overkom.

Stel, wij zijn gezellig met onze gasten in gesprek en jij speelt na de afgesproken eindtijd door. Blijft je 'meter' dan ook doorlopen?
Ik zal nooit zomaar ongevraagd doorspelen en u daarvoor achteraf de rekening presenteren. De afspraak is immers gezamenlijk gemaakt. Mocht ik de tijd uit het oog verliezen dan reken ik niets extra's. U kunt, als mijn agenda dat toelaat, er eventueel voor kiezen om mij ter plekke nog even te laten doorspelen. Dat kan al in blokjes van 10 minuten à €15!

Kunnen wij je een keer ergens zien optreden?
Heel soms lukt dat, maar omdat ik voornamelijk op besloten feesten speel is dat meestal wat lastig.

Kunnen we eens persoonlijk kennismaken? Wij wonen vlakbij.
Met meer dan 120 optredens per jaar is dat helaas echt onmogelijk. Maar in onze mailwisseling kunt u precies aangeven hoe u het wilt hebben. Eventjes bellen kan vanzelfsprekend wel!

Hoe werkt de betaling? U ontvangt na het optreden een factuur per e-mail.

Heb je zoiets als een garantie? We kennen je niet persoonlijk en moeten maar hopen dat het optreden goed is en dat je er op tijd bent!
Een goede naam afbreken gaat veel sneller dan er een opbouwen. Ik moet het hebben van tevreden opdrachtgevers die voor mond-tot-mond-reclame zorgen. Een betere garantie voor een perfect optreden bestaat niet.

Wij gaan trouwen en willen je als huwelijkszanger op de ceremonie. Er mag op het moment suprême niets fout gaan. Wat is je aanpak?
Allereerst bespreken we samen nauwgezet jullie draaiboek en wensen. En natuurlijk welke liedjes jullie op welk moment willen horen. De dag zelf arriveer ik vóór jullie en jullie gasten. Dan neem ik alles nogmaals door met de ceremoniemeester en/of de trouwambtenaar zodat alles gegarandeerd op rolletjes loopt.

Contact

Voor een boeking, optie of extra informatie kunt een mailtje sturen naar .
Checkt u vooral even uw spambox als mijn antwoord uitblijft.


 
Tip: Kijkt u vooral eventjes naar de rubriek FAQ. Hierin vindt u een uitgebreid overzicht van vragen die mij door de jaren heen door opdrachtgevers gesteld zijn.